Ford Gilpin Riley Architects
our profile
projects
testimonials
downloads
contact us

Victory Hall, Broadclyst

Client: The Broadclyst Victory Hall Management Committee
Area: 125 m²
Stage: Completed in March 2008
Building costs: £100k
Description: Extension

The purpose of the development of the extension and alteration of The Victory Hall Broadclyst was to provide an improved public entrance to the Hall and associated accommodation in a more convenient and prominent location, orientated towards the public car park.

It forms an area suitable for greeting visitors and / or controlling entry to the hall and creates an internal link to the adjoining Wiltshire Room which includes a small display area. Finally, the extension also accommodates a small office on the upper level to be used in connection with the management of the Hall. The key to the whole scheme is the 2 storey “tower” element whose scale and proportion has been intentionally formulated in order to create a highly visible landmark feature which clearly identifies the new entrance, even when viewed from some distance away. The scale of the overall composition is reduced by extending the existing roof slope of the main building down to create the space for the glazed link corridor and entrance overhang.

The proposed internal layout of the new areas is both simple and easily comprehended. The entrance doors are placed directly opposite the double door entry to the main hall. The Lobby itself is large enough to be act as a foyer to the main hall, known as the Acland Room.

© Ford Gilpin Riley Ltd, Ford House, Broadclyst, Exeter, Devon, England EX5 3HU
Design by High Impact © Copyright 2011